Milyen stratégiai változásokra és új fejlesztésekre lenne szükség ahhoz, hogy attraktívabbá váljanak a magyar repülőterek a turizmus fellendítése érdekében?

A napokban jelent meg egy tanulmányom a VI. Turizmus és Biztonság Nemzetközi Tudományos Konferencia tanulmánykötetében.

Nagy felfutás előtt állhat a hazai turizmus, ha a járvány miatti válságban súlyosan megroggyant ágazatot a korábbi tapasztalatok és az új lehetőségek együttesének optimális ötvözetével sikerül fejleszteni. Új pályára kell állítani a légi közlekedés és a turizmus kapcsolatát Magyarországon. Érezzük az ázsiai és a tengerentúli küldő piacok hiányát. Ma már minimális elvárás, hogy minden nagyobb település közelében legyen az üzleti járatok fogadására alkalmas megfelelő repülőtér. Ha pedig a nemzetközi turizmus szempontjából is jelentős fejlődést kívánunk elérni, folyamatosan szükség van új légitársaságokra, az útvonalak számának bővítésére és a repülőterek színvonalas elérhetőségének biztosítására. A Budapest Airport Zrt. részvényeinek küszöbön álló, állami visszavásárlása is jelentős új lehetőséget kínál ezen a téren. 

I recently published a study on the 6th century. Tourism and Security International Scientific Conference.

Domestic tourism could face a big boost if it is severely disrupted in the crisis caused by the pandemic sector can be achieved by combining previous experience with new opportunities with an optimal combination of new opportunities. The relationship between aviation and tourism in Hungary must be put on a new path. We feel the lack of sending markets in Asia and overseas. Today, there is a minimum expectation that in the vicinity of all major settlements, be suitable for the reception of business flights airport. And if we are to make significant progress in terms of international tourism, there is a constant need for new airlines, an increase in the number of routes and the high-quality availability of airports. The impending state repurchase of the shares of Budapest Airport Zrt. also offers a significant new opportunity in this area. 

A következő napokban ide kerül feltöltésre a tanulnánykötet:

uni-pen.hu/files/konferencia/2021/VI.%20Turizmus%20%C3%A9s%20biztons%C3%A1g%20tudom%C3%A1nyos%20konferencia%20tanulm%C3%A1nyk%C3%B6tete_2022.pdf